Halloween

cucuvea de halloweenCe este Halloween?

Dovleac cu lumini de HalloweenHalloween este un eveniment care are loc in noaptea dintre 31 octombrie si 1 noiembrie, adus de irlandezi odata cu emigrarea lor in America de Nord. Expertii sustin ca de fapt Halloween este o sarbatoare a celtilor, care credeau ca in aceasta noapte mortii comunica cu cei vii. In noaptea de Halloween, multi copii, ba chiar si adulti, se costumeaza in lilieci, stafii, vrajitoare, schelete, zombie sau vampire. Dovlecii sunt curatati de seminte iar in ei se pun lanterne sau chiar lumanari aprinse.


Dans de Halloween


Culorile tipice de halloween: negru, orange, gri, alb, galben si rosu


Happy Halloween



Retete culinare de Halloween

Farmece de HalloweenIn noaptea de Halloween se servesc meniuri "de groaza". Iata cateva retete culinare de halloween, cateva exemple de mancaruri "specifice": suc de "melci", furnici la pachet, picioare amputate, degete pe varza etc


Supa de vrajitoare de Halloween

Doua cepe, un catel de usturoi, 30 gr unt, 1 kg de dovleac, 1 l de zeama de supa (poate fi facuta si cu vegeta), un ardei iute, 250 gr smantana, sare, piper, 250 gr créme fraiche ( branza de vaci), 6 masline, scortisoara
Se curata ceapa, se taie in bucati destul de mari, usturoiul se curata si se taie in bucatele. Untul se topeste in oala unde va fi supa, se adauga ceapa si usturoiul pisat si se calesc. Dovleacul se curata de seminte si coaja iar fructul se taie in bucatele si se adauga in oala. Se adauga un litru de zeama de legume si ardeiul iute intreg si se fierbe la foc mic timp de 30-40 de minute. Odata ce dovleacul s-a inmuiat, se scoate ardeiul iar restul se face piure cu mixerul. Se scot samburii din masline si se umplu cu branza de vaci. Se adauga in farfuria cu supa in asa fel incat maslinele sa para ochi.



Halloween - vrajitoare cu maturaCocktail „insangerat“ pentru Halloween sau... o noapte a vampirilor

1 litru de suc de struguri, 1,5 litru rom sau martini alb, ½ litru Tequila, 4 foi de gelatina, suc de lamaie. Se moaie gelatina in putina apa calda. Sucul si alcoolul se pun intr-un castron mare de sticla, se adauga gelatin pentru a fi ingrosat. Se adauga zeama de lamiae si se potriveste de zahar