Ciuperci cu sos alb si rosii

googu.ro | Retete culinare - Mancaruri fara carne

Retete culinare - Mancaruri fara carne - Mancare de ciuperci in sos alb

Mancaruri fara carne

  • Budinca de cartofi
  • Cartofi si gulii la cuptor
  • Ciuperci cu sos alb
  • Ciuperci la tava
  • Ciuperci si ardei gras
  • Ciuperci si dovlecei la cuptor
  • Fasole verde cu usturoi
  • Galuste cu prune
  • Mancare de fasole
  • Mazare cu smantana
  • Morcovi gratinati
  • Orez cu ardei si cascaval
  • Placinte cu cartofi
  • Risotto
  • Telina pane
  • Vinete umplute
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Ciuperci cu sos alb

    75 gr unt (poate fi si ulei)
    75 gr de faina
    200 gr ciuperci proaspete curatate si taiate bucatele sau de la conserva
    Pasta de tomate
    1,25 l zeama facuta cu vegeta sau numai apa care va fi potrivita la gust cu sare si piper

    Se pune faina in uleiul incins si se amesteca bine. Se adauga ciupercile, se mai amesteca putin si se stinge cu zeama de carne. Se lasa 15 minute la foc mic si se drege cu smantana. Se caleste ceapa si usturoiul in untul incins la care se adauga si restul de legume.
    Se lasa pe foc 7-8 minute, dupa care se adauga pasta de tomate. Se stinge cu vin alb.

    Ciuperci cu sos alb - o mancare foarte usor de preparat