Ciuperci cu smantana

googu.ro | Retete culinare - Mancaruri fara carne

Retete culinare - Mancaruri fara carne - Mancare de ciuperci la tava

Mancaruri fara carne

  • Budinca de cartofi
  • Cartofi si gulii la cuptor
  • Ciuperci cu sos alb
  • Ciuperci la tava
  • Ciuperci si ardei gras
  • Ciuperci si dovlecei la cuptor
  • Fasole verde cu usturoi
  • Galuste cu prune
  • Mancare de fasole
  • Mazare cu smantana
  • Morcovi gratinati
  • Orez cu ardei si cascaval
  • Placinte cu cartofi
  • Risotto
  • Telina pane
  • Vinete umplute
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Ciuperci la tava pentru 4 portii

    1 ceapa
    400 gr ciuperci proaspete sau la conserva
    5 linguri cu patrunjel tocat
    O jumatate de paine alba, veche de o zi, felii patrate
    200 ml lapte
    1 lingura cu faina
    250 ml smantana
    Sare, piper alb
    Margarina sau unt pentru forma
    2 oua
    50 gr de cascaval ras

    La aceasta mancare se potriveste o garnitura de salata verde eventual si cu ridichi taiate feliute subtiri, orez fiert si paine neagra
    Ceapa se taie marunt. Ciupercile se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Daca folositi ciupercile din conserva, acestea se pun la scurs. Ceapa, ciupercile si patrunjelul in final se calesc intr-o tigaie cu ulei incins.
    Feliile de paine, fara coaja, se pun intr-un castron peste care se toarna 150 ml lapte si se lasa pana se imbiba bine.
    Se presara o lingura de faina peste ciuperci, se adauga jumatate din cantitatea de smantana precum si painea muiata in lapte. Se condimenteaza dupa plac cu sare si piper. Se amesteca totul bine. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa in prealabil cu unt sau margarina.
    Ouale se bat cu restul de smantana si se adauga cascavalul ras. Se condimenteaza si se toarna peste compozitie. Se baga in cuptor la 180-200 grade timp de 20-25 de minute.

    Ciuperci la tava - o mancare gustoasa