Cocktailuri dulci

googu.ro | Retete culinare - Cocktailuri

Retete culinare - Cocktailuri - Cocktailuri cu capsuni, cu rom alb, cu vin rosu

Cocktailuri

  • Cocktailuri cu vin spumos
  • Cocktailuri cu whisky
  • Cocktailuri dulci
  • Cocktailuri fara alcool

  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Cocktail dulce cu capsuni
    Cocktail dulce40 ml rom alb
    5 - 6 capsuni (pot fi si capsuni congelate)
    30 ml sirop de capsune
    20 ml sirop de zahar
    10-20 ml zeama de lamiae
    5-6 cuburi de gheata zdrobite
    Ingredientele de mai sus se pun in blender si se mixeaza atata timp pana cand cuburile de gheata, denumite Crushed Ice, se faramiteaza foarte bine (Shaved Ice)
    Se serveste imediat
    Categoria: cocktailuri dulci 01
    Sangria (pentru 4 persoane)

    3 lamai (de preferinta bio)
    2 portocale (de preferinta bio)
    2 mere
    2 sticle de vin negru
    40 ml sirop de zahar
    160 ml suc de portocale
    80 ml coniac
    80 ml triple sec (eventual marca Curacao)
    Se spala lamaile, portocalele si merele, se curata si se taie bucatele
    Se pun intr-o carafa
    Se adauga vinul, siropul de zahar si restul ingredientelor.
    Se amesteca si se pun in frigider timp de 2-3 ore.
    Categoria: cocktailuri dulci 02

    Cocktail Cuba Libre

    60 ml rom (Havana Club)
    O jumatate de limette sau pur si simplu lamaie (de preferinta bio)
    100 ml cola
    Sucul de la jumatatea de limette se pune intr-un pahar
    Se adauga rom si se amesteca.
    Se adauga cuburi de gheata
    Se umple paharul cu cola.
    Se amesteca usor.
    Categoria: cocktailuri dulci 03



    Cocktail Mojito

    60 ml rom alb
    Cuburi de gheata
    Apa gazoasa
    Frunze de menta
    Zahar brun
    O jumatate de limette
    Dupa gust 40 ml sirop de limette
    Frunzele de menta, o jumatate de limette taiata in patru si zaharul brun se pun intr-un pahar stabil. Se preseaza cu lingurita de bar (cu coada foarte lunga) Se adauga romul, de preferat rom cubanez, precum si 40 ml de suc de limette (sucul de la o jumatate de limette) si se amesteca cu cuburi de gheata zdrobite din abundenta. Paharul se completeaza cu apa gazoasa si se ornamenteaza cu o ramurica de menta.
    Categoria: cocktailuri dulci 04