Aperitive - Cocktailuri

googu.ro | Retete culinare - Cocktailuri

Cocktailuri - Aperitive

Cocktailuri

  • Cocktailuri cu vin spumant
  • Cocktailuri cu whisky
  • Cocktailuri dulci
  • Cocktailuri fara alcool

  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Dry-Cocktail sau Bevor-Dinner-Drinks

    pahar de cocktail
    Sunt bauturi, respectiv aperitive, care se consuma inainte de masa. Cocktailuri, de obicei seci, stimuleaza pofta de mancare si au foarte putine ingrediente.


    Cocktailuri After-Dinner

    Cocktail after dinnerBauturi considerate ca fiind foarte bune pentru digestie si de aceea se recomanda sa fie consumate dupa masa. Ingrediente de baza ale acestor cocktailuri sunt considerate coniacul, grappa sau lichiorul de plante.


    Cocktailuri dulci

    Pahar de cocktailPentru aceasta bautura este nevoie de sirop de zahar. Siropul se obtine dintr-un litru de apa si 1 kg de zahar puse la foc mic pana cand zeama devine transparenta. Se pune la racit si intr-o sticla cu dop sau capac se pune la pastrat in frigider.


    Cocktailuri fara alcool

    Cocktail fara alcool
    Un cocktail fara alcool, sau cum i se mai spune "bomba cu vitamine", se recomanda tuturor varstelor. Un cocktail, care se adapteaza cu multa usurinta tuturor gusturilor si pretentiilor.



    Ce trebuie sa stim despre limette

    Cocktailuri cu limetteCa toate celelalte fructe citrice, limettele, aproape nelipsite la prepararea aperitivelor, trebuie pastrate la loc intunecos si rece.
    Limettele, care raman dupa prepararea cocktailurilor, se pun cu partea taiata pe o farfurie ca sa nu se usuce. Prin apasarea limettei pe o suprafata neteda si miscarea ei incolo si incoace obtineti cu usurinta sucul de limette. Sucul de limette si de lamaie da multor aperitive nuanta caracteristica. Cativa stropi doar fac aroma mai intensiva