Cornulete cu ciocolata

googu.ro | Retete culinare - Prajituri

Retete culinare - Prajituri - Cornulete crocante

Prajituri

  • Cornulete cu ciocolata
  • Gogosi cu branza de vaci
  • Gogosi cu mere
  • Muffin cu ciocolata
  • Nuci caramelizate
  • Papanasi
  • Placinta cu mere si nuci
  • Placinta cu stafide
  • Prajitura cu alune
  • Prajitura crocanta
  • Prajitura cu branza de vaci
  • Prajitura orientala cu iaurt
  • Prajitura cu mere
  • Prajitura frantuzeasca
  • Prajitura cu mere si orez
  • Prajitura cu migdale
  • Prajitura suedeza cu mere
  • Tortulete cu nuca
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Cornulete cu ciocolata

    cornulete

    Ingrediente pentru cornulete cu ciocolata

    180 gr faina
    70 gr zahar
    100 gr alune macinate
    100 gr migdale macinate (eventual alune sau nuci)
    1 ou
    1 galbenus
    100 gr unt
    80 gr untura (poate fi si numai unt)
    100 gr glazura de ciocolata
    20 gr migdale bucatele

    Se pune faina intr-un vas si se amesteca cu zaharul, migdalele si alunele macinate. Se adauga un ou proaspat precum si un galbenus. Se mai adauga untul si untura (sau doar 180 gr unt) si se face un aluat fie cu mixerul, fie cu mana.

    Aluatul obtinut se acopera cu o folie si se pune timp de o ora in frigider. Se incalzeste cuptorul la 190°. Se pregateste o tava cu hartie de cuptor.

    Aluatul se intinde pana la o grosime de 1-2 cm, se imparte in patratele mici cu o latura de aproximativ 6 cm. Acestea se prind de un colt si se infasoara in asa fel incat sa obtinem forma de cornulet.

    Se aseaza cornuletele in tava si apoi in cuptor pe gratarul de mijloc, se coace timp de 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

    Glazura de ciocolata (facuta fie din ciocolata topita in bainmarin, fie cea cumparata din comert in pungute speciale, care se pun intr-un vas cu apa fierbinte pana se topeste ciocolata) se pune intr-un vas mic. Cornuletele racite se iau unul cate unul , se inmoaie varfurile in ciocolata si se pun inapoi in tava. Peste ciocolata inca lichida de pe cornulete se presara migdale macinate si se lasa sa se raceasca.