Cum conservam verdeturile

googu.ro | Sfaturi culinare - Cum conservam verdeturile

Retete culinare - Sfaturi culinare - Verdeturi - cum se pastreaza

Sfaturi culinare

  • Condimente
  • Cum se leaga o supa
  • Congelarea alimentelor
  • Paste fainoase
  • Praful de copt
  • Tabel de calorii
  • Verdeturi
  • Verdeturi - Ce trebuie sa stim despre verdeturi...

    Frunza de patrunjelCum se pastreaza verdeturile mai multa vreme proaspete? Verdeturi, nelipsite de la retete culinare de pretutindeni, tin pana la o saptamana daca le infasurati in folie de aluminiu sau folie speciala pentru alimente. Daca doriti sa le pastrati mai mult timp, se pun in doze de plastic destinate congelatorului si puneti frunzele acoperite cu apa. Se pun in mancare cu gheata. In cazul verdeturilor congelate se pune mai putin decat cele proaspete deoarece cele congelate sunt mai amare. O alta solutie ingenioasa de pastrare a verdeturilor este amestecarea frunzelor cu unt sau margarina, portionarea acestuia si fiecare portie pusa in congelator.

    Uscarea de verdeturi. Cu cat mai repede se usuca verdeturile cu atat mai intens raman aroma lor. Uscarea ideala se face in cuptor. Frunzele se spala, se zvanta de apa si se pun pe o foaie de hartie intr-o tava la cuptor. Se pune la cea mai mica temperatura posibila si se lasa timp de 12 ore pana cand frunzele se farama. Se mai pot usca si la microunde. Se pun de asemeni pe o hartie pe un vas special pentru microunde si se lasa la uscat timp de 4 minute la 650 watt.