Cum se fierb pastele fainoase

googu.ro | Sfaturi culinare - Cum se fierb pastele fainoase

Retete culinare - Sfaturi culinare - Paste fainoase - Cum se fierb

Sfaturi culinare

  • Condimente
  • Cum se leaga o supa
  • Congelarea alimentelor
  • Paste fainoase
  • Praful de copt
  • Tabel de calorii
  • Verdeturi
  • Paste fainoase - Cum se fierb pastele fainoase perfect

    Retete culinare reusite cu paste fainoase

    Lasagne

    Pentru 100 gr de paste fainoase este nevoie de 1 l de apa. Daca e mai putina apa pastele sunt cleioase
    Sarea: o regula de fier : 10 gr de sare la 1 l de apa. Sarea se pune dupa ce apa a inceput sa fiarba. Sarea intarzie atingerea punctului de fierbere.

    Uleiul

    Dupa ce au fost puse pastele, acestea se amesteca din cand in cand. NU se pune ulei. Uleiul le face alunecoase si nu mai asimileaza gustul de sos.

    Timpul de fierbere al pastelor fainoase

    In functie de marimea si grosimea pastelor. De obicei sta scris pe ambalaj. Fierberea nu se socoteste din momentul in care au fost puse in apa ci din momentul in care au inceput din nou sa fiarba.

    Cum se servesc pastele fainoase

    Indata ce sunt trecute prin strecuratoare, pastele fainoase se amesteca cu sosul respectiv pentru ca altfel se usuca si devin cleioase.