Ce trebuie sa stim despre condimente

googu.ro | Sfaturi culinare - Despre condimente

Retete culinare - Sfaturi culinare - Despre condimente

Sfaturi culinare

  • Condimente
  • Cum se leaga o supa
  • Congelarea alimentelor
  • Paste fainoase
  • Praful de copt
  • Tabel de calorii


  • Condimente - Ce trebuie sa stim despre condimente

    Frunza de patrunjel

    Boia de ardei - se consuma in forma de praf la sosuri, gulas, orez, cascaval

    Busuioc alimentar - frunze verzi sau uscate - se consuma la retete culinare italienesti cu rosii, peste la cuptor la salate, la supe de legume, la varza murata, carne de porc, scoici. Se impaca bine cu usturoiul.

    Ceapa verde - e folosita indeosebi la rosii, sandwichuri, omleta, branza de vaci, peste afumat, supe.

    Foi de dafin - frunze uscate - condimente, care se pun la fripturi, piftii. Se pastreaza bine in borcane de sticla.

    Ghimbir (ingwer) - Ghimbirul este un rizom (are aspect de radacina) folosit foarte mult in Asia. De mai bine de o suta de ani a fost imprumutat de americani, de italieni. Acum este folosit aproape in toata lumea, fiind cunoscut pentru efectele sale benefice. Are aspectul hreanului dar la culoare mai inchis, are un miez galbui si fibros. Se foloseste in cantitati foarte mici.

    Ghimbirul se impaca foarte bine cu usturoiul, aduce un gust in plus carnii de pui sau de peste. Ras se foloseste la salate.

    Are un efect tonic si aphrodisiac, ajuta la oxigenarea creierului. Nutritionistii sustin ca este un aliment bun pentru memorie, este un antiinflamator si antiseptic pentru organism.

    Hrean - radacina rasa se pune la carne fiarta de vaca, cremvursti, sunca fiarta si sosuri picante.

    Mac - seminte sau ulei - se foloseste la paine, prajituri si paste fainoase.

    Marar - frunze verzi, uscate sau inghetate - se pune la aproape toate mancarurile de peste, la branza de vaci la castravete si salata verde. Retete culinare cu marar aduc mancarurilor aroma si gust deosebit.

    Masline - fructe verzi (necoapte) sau negre (coapte) - se foloseste la peste, carne de iepure, de pasare, salate, mancaruri de legume.

    Patrunjel - frunze uscate sau verzi - se foloseste la sosuri, supe de legume, umpluturi cu carne, carne tocata, rosii, cartofi, morcovi, branza de vaci si toate salatele.

    Piper - copt (alb) si crud (negru) - verde si alb pentru mancaruri usoare. Negru pentru mancaruri mai grele. Rar resete culinare fara piper..

    Telina - radacina precum si frunze - se pune la supe, mancaruri si fripturi.

    Condimente - Absolut necesare intr-o bucatarie