Pastrarea alimentelor in congelator

googu.ro | Sfaturi culinare despre pastrarea alimentelor in congelator

Retete culinare - Sfaturi culinare - Ce stim despre congelator

Sfaturi culinare

  • Condimente
  • Cum se leaga o supa
  • Congelarea alimentelor
  • Paste fainoase
  • Praful de copt
  • Tabel de calorii
  • Verdeturi
  • De ce produsele odata inghetate nu se mai congeleaza din nou?

    congelatorPentru aceasta sunt doua motive: nici carnea, nici pestele, nici fructele nu sunt lipsite de bacterii odata cu congelarea lor. Bacteriile se afla intr-un fel de somn al “Frumoasei din padurea adormita”. Indata ce sunt dezghetate, bacteriile se inmultesc rapid de unde si alterarea lor in foarte scurt timp. Daca sunt din nou puse in congelator, la urmatoarea decongelare productia de bacterii e si mai pregnanta. In acelasi timp in timpul congelarii se formeaza cristale de gheata si prin aceasta, sunt distruse structuri ale celulelor produsului. De aceea congelarile repetate duc la distrugerea celulelor structurale ale alimentului.

    NU se pun in congelator: sosuri legate cu faina, iaurt, budinca, cascaval, salate si cartofi

    Cat timp se tin alimentele in congelator?

    Carne de vaca: 2-9 luni

    Carne de porc: 4-5 luni

    Peste: 2- 4 luni

    Paine: 4-6 luni

    Se recomanda cumpararea produselor congelate fara prea multa gheata. (Multa gheata inseamna ca au existat numeroase oscilari de temperatura) Un semn clar este de exemplu la mazarea congelata. Daca, prin scuturarea pachetului, boabele nu se desprind ci se misca doar un bloc de gheata, ar fi de preferat sa renuntati la cumparare.