Galuste cu prune

googu.ro | Retete culinare - Mancaruri fara carne

Retete culinare - Mancaruri fara carne - Galuste cu prune - Reteta clasica romaneasca

Mancaruri fara carne

  • Budinca de cartofi
  • Cartofi si gulii la cuptor
  • Ciuperci cu sos alb
  • Ciuperci la tava
  • Ciuperci si ardei gras
  • Ciuperci si dovlecei la cuptor
  • Fasole verde cu usturoi
  • Galuste cu prune
  • Mancare de fasole
  • Mazare cu smantana
  • Morcovi gratinati
  • Orez cu ardei si cascaval
  • Placinte cu cartofi
  • Risotto
  • Telina pane
  • Vinete umplute
  • Galuste cu prune

    400 g cartofi fainosi
    100 g faina
    5 linguri de zahar
    8 prune
    50 ml ulei
    un pahar de 200 ml cu pesmet
    scortisoara (optional)

    Pentru cateva portii bune de galuste cu prune:

    •  Se fierb cartofii curatati de coaja . Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita. Cand s-au racit se amesteca cu faina si o lingura de zahar si se obtine o coca moale si putin lipicioasa. Se imparte in 8 parti.

    •  Se curata prunele de samburi si in locul acestora se pune putin zahar. Mainile se uda cu apa. Se ia cate o bucata de coca in mana si se intinde un patrat cat sa incapa o pruna. Se rotunjeste in mana astfel incat pruna sa fie uniform acoperita

    •  Intr-un vas mai mare se pune apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca se da focul mic si se pun galustele. Se lasa cam 10-15 minute sa fiarba, pana se ridica la suprafata.

    •  Intr-o tigaie se pune uleiul si pesmetul , la foc mic si se amesteca din cand in cand. Cand s-a rumenit se da la o parte de pe foc. Dupa ce s-a racit se pun 3-4 linguri de zahar si eventual putina scortisoara .

    Galustele fierbinti se tavalesc bine prin pesmet. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

    Galuste cu prune - Mancare fara carne sau chiar desert