Lasagne cu cartofi

googu.ro | Retete culinare - Mancaruri cu carne

Retete culinare - Mancaruri cu carne - Lasagne cu cartofi

Mancaruri cu carne

  • Carne tocata cu orez
  • Carne tocata si rosii
  • Cartofi cu costita
  • Chiftele
  • Chiftele din carne de pui
  • Friptura
  • Galuste cu costita
  • Gulas
  • Lasagne cu cartofi
  • Miel si orez la cuptor
  • Orez la cuptor
  • Paella de pui
  • Pizza
  • Pui cu lamaie
  • Pui cu lamaie si vin alb
  • Pui prajit si dovlecel
  • Pulpe de pui cu legume
  • Pulpe de pasare in sos
  • Ratatouille cu cartofi
  • Snitel Riesling
  • Tocanita de pui cu ciuperci
  • Varza cu carne tocata
  • Varza cu cartofi
  • Varza rosie cu carne
  • Varza cu taitei la cuptor
  • Vinete si mozarella
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Lasagne cu cartofi (ptr. 12 portii)

    Mancaruri cu carne - Lasagne cu cartofi1,2 kg cartofi
    5 rosii de marime mijlocie
    2 cepe mijlocii
    1-2 catei de usturoi
    1-2 linguri de ulei ( de exemplu ulei de masline)
    750 gr carne tocata (amestec vita si porc)
    Sare si piper
    2 linguri de pasta de rosii
    4 linguri de unt sau margarina
    2 linguri cu faina
    200 gr smantana
    1-2 linguri de zeama de legume ( se poate pune si Maggi sau Vegeta)
    150 gr cascaval
    1-2 lingurite cu patrunjel

    Prepararea de lasagne este foarte simpla: se spala cartofii si se fierb timp de 20 de minute. Se scot din oala, se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se lasa sa se raceasca si se taie felii.

    Rosiile se taie felii, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Usturoiul se caleste in ulei incins. Se adauga carnea si se prajeste. Dupa cateva minute se pune capacul si se lasa la foc mic pana cand carnea devine moale. Se pune sare si piper dupa gust si se adauga pasta de rosii.
    Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga faina si se face un rântas. Se adauga ½ l apa si smantana. Se amesteca bine si se lasa sa clocoteasca. Se adauga o treime din cascavalul ras. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si verdeturi preferate. Toate componentele de lasagne, cartofii, carnea tocata, rosiile si sosul se pun intr-o tava in straturi. Se acopera cu sos si se presara restul de cascaval.
    Tava cu lasagne cu cartofi se pune in cuptorul incalzit la mediu timp de 35 de minute

    Lasagne cu cartofi - Reteta culinara googu.ro