Morcovi cu orez si vin alb

googu.ro | Retete culinare - Mancaruri fara carne

Retete culinare - Mancaruri fara carne - Morcovi cu orez si vin alb

Mancaruri fara carne

  • Budinca de cartofi
  • Cartofi si gulii la cuptor
  • Ciuperci cu sos alb
  • Ciuperci la tava
  • Ciuperci si ardei gras
  • Ciuperci si dovlecei la cuptor
  • Fasole verde cu usturoi
  • Galuste cu prune
  • Mancare de fasole
  • Mazare cu smantana
  • Morcovi gratinati
  • Orez cu ardei si cascaval
  • Placinte cu cartofi
  • Risotto
  • Telina pane
  • Vinete umplute
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Morcovi gratinati cu orez si vin alb

    500 gr morcovi
    1 ceapa
    1 lingura de ulei de masline
    250 gr orez (de preferat forma lunguiata)
    Sare
    150 ml vin alb
    1 frunza de dafin
    Zeama de lamaie
    120 gr migdale
    50 gr seminte de dovleac
    50 gr seminte de floarea soarelui
    1 lingura de miere
    2 albusuri de ou

    Morcovii se spala, se curata si se trec prin razatoare.
    Ceapa se curata si se toaca marunt.
    Morcovii si ceapa se calesc in uleiul incins.
    Se adauga orezul , dupa care si 350 ml de apa cu sare, 150 ml vin alb, frunza de dafin si o lingura cu zeama de lamaie.
    Se lasa pe foc mic timp de 20 de minute.
    Migdalele si semintele de dovleac si floarea soarelui se toaca, se amesteca cu mierea.
    Albusurile se bat spuma si se amesteca cu semintele de migdale, dovleac si floarea soarelui.
    Morcovii si orezul se potrivesc de condimente si se pun intr-o forma unsa cu grasime.
    Peste compozitie se toarna masa de seminte amestecate cu miere.
    Se pun in cuptor incalzit timp de 20 de minute la 200 grade (la aragaz cu gaza - mediu)

    Morcovi gratinati - O reteta indrazneata.