Papanasi cu branza de vaci

googu.ro | Retete culinare - Prajituri

Retete culinare - Prajituri - Papanasi

Prajituri

  • Cornulete cu ciocolata
  • Gogosi cu branza de vaci
  • Gogosi cu mere
  • Muffin cu ciocolata
  • Nuci caramelizate
  • Papanasi
  • Placinta cu mere si nuci
  • Placinta cu stafide
  • Prajitura cu alune
  • Prajitura crocanta
  • Prajitura cu branza de vaci
  • Prajitura orientala cu iaurt
  • Prajitura cu mere
  • Prajitura frantuzeasca
  • Prajitura cu mere si orez
  • Prajitura cu migdale
  • Prajitura suedeza cu mere
  • Tortulete cu nuca
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Papanasi fierti

    300 gr branza de vaci
    100 gr gris
    un ou mare sau doua oua mici
    o priza de sare
    200 ml smantana

    Se pune o oala de cel putin 2 L cu apa la fiert cu putina sare. Intre timp se ia un castron, se bate un ou, se adauga branza de vaci, se amesteca bine cu oul, se adauga grisul si se amesteca bine, se pune o priza de sare si eventual una de zahar. Se obtine o pasta nu foarte groasa. Intre timp apa da in clocot in care se pune cate o lingura din compozitia de mai sus. Se lasa sa fiarba aproximativ cinci minute. Cand papanasii se ridica la suprafata este semn ca s-au fiert. Se scot din oala in care au fiert, se pun pe platou, se acopera cu smantana si se pune zahar, dupa dorinta, peste smantana. Se servesc fierbinti.

    O idee: membrii familiei mele au incercat si papanasi cu visine fierbinti din compot sau chiar papanasi fierti cu gem. Au fost incantati. Incercati si voi!