Placinta cu mere si nuci

googu.ro | Retete culinare - Prajituri

Retete culinare - Prajituri - Placinta cu mere

Prajituri

  • Cornulete cu ciocolata
  • Gogosi cu branza de vaci
  • Gogosi cu mere
  • Muffin cu ciocolata
  • Nuci caramelizate
  • Papanasi
  • Placinta cu mere si nuci
  • Placinta cu stafide
  • Prajitura cu alune
  • Prajitura crocanta
  • Prajitura cu branza de vaci
  • Prajitura orientala cu iaurt
  • Prajitura cu mere
  • Prajitura frantuzeasca
  • Prajitura cu mere si orez
  • Prajitura cu migdale
  • Prajitura suedeza cu mere
  • Tortulete cu nuca
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Placinta cu mere si nuci

    150 gr unt moale
    150 gr zahar (eventual zahar brun)
    1 pachetel cu zahar vanilat
    1 priza de sare
    1/2 lingurita de coaja de portocala rasa. (Nu uitati sa spalati portocala bine inainte de a-i folosi coaja)
    4 oua
    1 lingurita cu praf de copt
    250 gr faina
    750 gr mere (de preferat acrisoare)
    100 gr unt rece
    150 gr nuci (75 gr tocate, 75 gr taiate pe jumatate)
    3 linguri de zahar
    eventual zahar pudra pentru final de presarat pe deasupra

    Se face un aluat din untul moale, zahar, vanilie, sare, coaja de portocala, oua, faina si praful de copt.

    Merele se curata, se taie in sferturi si se scot semintele. Un mar se taie bucatele mici si se amesteca prin aluat.

    Aluatul obtinut se pune intr-o forma rotunda cu un diametru de 26 cm si unsa in prealabil cu grasime.

    Restul de mere se taie in fasii mai inguste si se aseaza pe rand deasupra aluatului. Untul rece se presara bucatele pe deasupra si apoi zaharul.

    Bucatile de nuci mai mari se pun pe margine iar cele tocate pe mijloc.

    Se pun in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade pe sina de mijloc timp de 50 de minute. (In caz de nevoie, spre sfarsitul timpului de coacere, se acopera cu folie alu)

    Dupa ce s-a scos din cuptor si s-a racit, se presara cu zahar pudra.

    Pofta buna la placinta cu mere!