Prajitura crocanta

googu.ro | Retete culinare - Prajituri

Retete culinare - Prajituri - Prajitura crocanta cu zahar brun

Prajituri

  • Cornulete cu ciocolata
  • Gogosi cu branza de vaci
  • Gogosi cu mere
  • Muffin cu ciocolata
  • Nuci caramelizate
  • Papanasi
  • Placinta cu mere si nuci
  • Placinta cu stafide
  • Prajitura cu alune
  • Prajitura crocanta
  • Prajitura cu branza de vaci
  • Prajitura orientala cu iaurt
  • Prajitura cu mere
  • Prajitura frantuzeasca
  • Prajitura cu mere si orez
  • Prajitura cu migdale
  • Prajitura suedeza cu mere
  • Tortulete cu nuca
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Prajitura crocanta

    prajituri crocante

    90 gr margarina
    125 gr zahar
    1/2 pachetel de zahar vanilat
    125 gr faina
    1/8 lingurita de praf de copt
    2 linguri zahar brun

    Se pune margarina moale intr-un vas si se bate cu mixerul. Se adauga zaharul, vanilia, se amesteca bine. Se pune faina intr-un alt vas, se amesteca cu praful de copt. Faina se adauga, putin cate putin, in compozitia cu margarina, folosind mixerul la cea mai mica viteza. Se continua cu mana. Se presara o lingura de zahar brun pe masa de intins aluatul. Se ia cate o parte din aluat si se fac rulade lungi de cca 20 cm, se rostogolesc pe masa de aluat peste zahar si se pun in frigider timp de doua ore. Dupa aceea se scot si se taie felii groase de 1/2 cm in asa fel incat sa se obtina forme rotunde. Se "tavalesc" pe una din parti cu zahar brun. Se pun feliile pe tava (de fapt e nevoie de doua tavi) pe partea fara zahar si apoi in cuptor la 180° timp de 10 minute pana devine de culoare aurie ca in fotografia noastra. Dupa ce se scoate prajitura crocanta din cuptor, se lasa in tava pana se racesc. Se pun pe platou.

    Prajitura crocanta se pastreaza proaspata in cutii timp de 3 saptamani. Ea capata un gust deosebit prin caramelizarea zaharului brun la coacere.

    Prajitura crocanta - Reteta googu.ro