Prajitura cu gem de caise si mere

googu.ro | Retete culinare - Prajituri

Retete culinare - Prajituri - Prajitura cu gem de caise

Prajituri

  • Cornulete cu ciocolata
  • Gogosi cu branza de vaci
  • Gogosi cu mere
  • Muffin cu ciocolata
  • Nuci caramelizate
  • Papanasi
  • Placinta cu mere si nuci
  • Placinta cu stafide
  • Prajitura cu alune
  • Prajitura crocanta
  • Prajitura cu branza de vaci
  • Prajitura orientala cu iaurt
  • Prajitura cu mere
  • Prajitura frantuzeasca
  • Prajitura cu mere si orez
  • Prajitura cu migdale
  • Prajitura suedeza cu mere
  • Tortulete cu nuca
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Prajitura cu gem de caise si mere (reteta frantuzeasca)

    250 gr faina
    125 gr margarina
    160 gr zahar
    5 oua
    1 1/4 lingurite cu scortisoara
    1 priza de sare
    1,2 kg mere acrisoare
    4 linguri cu zeama de lamaie
    Grasime de uns tava
    150 gr smantana
    1 pachetel cu zahar vanilat
    2 linguri cu gem de caise
    50 gr alune macinate

    Se face un aluat din faina, margarina, 60 gr de zahar, 1 ou, 1 lingura de scortisoara si sare. Aluatul obtinut se pune la rece timp de o ora. Intre timp se curata merele, se taie in patru, se scot sâmburii, se taie in fasii si se stropesc cu zeama de lamaie. Aluatul se pune intr-o forma de tort, unsa cu grasime. Se aseaza merele peste aluat. Se baga la cuptor la 180 grade aproximativ 35 de minute. Se amesteca restul de oua, zahar, scortisoara, smantana si zahar vanilat. Se toarna peste compozitie si se mai lasa la copt inca 30 de minute. Se scoate cald din forma, se incalzeste gemul si se unge prajitura peste care se presara alunele macinate.

    Prajitura cu gem de caise si mere - timp scurt de preparare