Salata de mazare

googu.ro | Retete culinare - Salate

Retete culinare - Salate - Salata de mazare

Salate

  • Salata americana
  • Salata cu mazare
  • Salata cu orez si banane
  • Salata cu orez si peste
  • Salata cu paste fainoase
  • Salata cu piept de pui
  • Salata cu piept de pui si orez
  • Salata cu porumb si ardei gras
  • Salata cu sardele
  • Salata cu scrumbii
  • Salata cu telina si morcovi
  • Salata de cartofi I
  • Salata de cartofi II
  • Salata de fasole verde
  • Salata de fructe
  • Salata de paste si cascaval
  • Salata de paste si fructe
  • Salata de peste
  • Salata de varza
  • Salata Hawaii
  • Salata indiana
  • Salata multicolora
  • Salata olandeza
  • Salata sapte cesti
  • Salata spaniola
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Salata de mazare si ciuperci

    1 pachet de mazare congelata (450 gr)
    1 cutie cu ciuperci (170gr)
    1 mar
    2 rosii
    1 ceapa

    Pentru sosul marinat: 3 linguri de ulei
    1 lingura de otet
    sare, piper
    1 priza de zahar
    1 legatura de patrunjel

    Se pune o ceasca de apa cu sare intr-o oala si se fierbe mazarea timp de 8 minute la foc mic. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Ciupercile se scurg de apa si se taie pe jumatate. Merele se spala, se taie in sferturi si se curata semintele. Se taie in bucatele mici. Rosiile se trec prin apa fiarta pentru a putea fi decojite mai usor, se curata de coaja si de seminte si se taie bucati mai mari. Ceapa se taie felii in asa fel incat sa obtineti cerculete de ceapa. Toate aceste componente se amesteca cu grija.

    Sosul marinat. Se amesteca uleiul si otetul. Se adauga putina sare, piper si o priza de zahar. Patrunjelul se spala bine si se scurge de apa, frunzele si doua codite se toaca si se pun in sosul marinat. Sosul se toarna peste salata si cu restul de patrunjel se decoreaza.