Salata de sardele si oua

googu.ro | Retete culinare - Salate

Retete culinare - Salate - Salata de sardele

Salate

  • Salata americana
  • Salata cu mazare
  • Salata cu orez si banane
  • Salata cu orez si peste
  • Salata cu paste fainoase
  • Salata cu piept de pui
  • Salata cu piept de pui si orez
  • Salata cu porumb si ardei gras
  • Salata cu sardele
  • Salata cu scrumbii
  • Salata cu telina si morcovi
  • Salata de cartofi I
  • Salata de cartofi II
  • Salata de fasole verde
  • Salata de fructe
  • Salata de paste si cascaval
  • Salata de paste si fructe
  • Salata de peste
  • Salata de varza
  • Salata Hawaii
  • Salata indiana
  • Salata multicolora
  • Salata olandeza
  • Salata sapte cesti
  • Salata spaniola
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Sardele - Oua - Salata verde

    4 frunze mari de salata verde
    4 oua fierte (tari)
    2 cutii de sardele in ulei ( o cutie - 125 gr)

    Pentru sosul marinat:

    2 linguri de zeama de lamaie
    4 linguri de ulei
    Sare
    Piper alb
    1 ceapa (40 gr)
    1 rosie (60 gr)
    1 castravete mic (60 gr)
    1/2 legatura de patrunjel

    Se decoreaza cu:

    4 masline umplute

    Frunzele de salata verde se spala, se scurg de apa, se sterg cu un prosop de bucatarie si se pun pe un platou. Ouale fierte se curata de coaja, se taie felii si se aseaza pe platou in forma ovala. Peste oua se pun doua jumatati de scrumbie. Se pregateste sosul marinat din zeama de lamaie, ulei (poate fi folosit uleiul din conserve), sare si piper. Se amesteca. Se taie ceapa, rosiile se curata de coaja (se pun mai intai scurt in apa fiarta ca sa se poata curata mai usor de coaja). Ceapa si rosiile se taie in cubulete. Se spala patrunjelul, se scurge de apa si se trece prin prosopul de bucatarie si se toaca. Se adauga la sos. Sosul se amesteca cu sardelele. Se pune in mijlocul platoului intre aranjamentul de oua fierte. Se orneaza cu maslinele taiate pe jumatate.