Salata de fructe

googu.ro | Retete culinare - Salate

Retete culinare - Salate - Salata de fructe

Salate

  • Salata americana
  • Salata cu mazare
  • Salata cu orez si banane
  • Salata cu orez si peste
  • Salata cu paste fainoase
  • Salata cu piept de pui
  • Salata cu piept de pui si orez
  • Salata cu porumb si ardei gras
  • Salata cu sardele
  • Salata cu scrumbii
  • Salata cu telina si morcovi
  • Salata de cartofi I
  • Salata de cartofi II
  • Salata de fasole verde
  • Salata de fructe
  • Salata de paste si cascaval
  • Salata de paste si fructe
  • Salata de peste
  • Salata de varza
  • Salata Hawaii
  • Salata indiana
  • Salata multicolora
  • Salata olandeza
  • Salata sapte cesti
  • Salata spaniola
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Salata de fructe si cascaval
    ananas

    100 gr boabe de strugure
    1 portocala
    1 para (180 gr)
    1 banana
    4 felii de ananas din doza
    Zeama de la o lamaie
    250 gr cascaval
    30 gr nuci curatate

    Pentru sosul marinat:

    100 gr maioneza
    2 linguri de suc de ananas
    1/2 lingurita de mustar
    Sare, piper alb
    1 lingura coniac
    1/8 l frisca

    Boabele de struguri se spala si se scurg de apa. Se taie pe jumatate, se scot samburii. Portocala, para si banana se curata. Se desprind una cate una feliile de portocala, fiecare felie se taie in trei parti. Para se taie in patru, se curata de seminte si se taie in felii subtiri. Banana, de asemeni, se taie felii. Toate fructele se pun intr-un vas si se stropesc cu sucul de lamaie. Cascavalul se taie bucatele groase de aproximativ 1 cm, nucile se taie marunt si ambele se adauga la fructe.
    Separat se face un sos din maioneza, sucul de ananas, mustar, sare, piper si coniac. Frisca batuta se adauga la sosul marinat, care se toarna peste amestecul de fructe. Se amesteca cu multa grija, se acopera si se pune in frigider timp de o ora. Inainte de a fi servita, salata se potriveste de sare si piper.