Salata de peste

googu.ro | Retete culinare - Salate

Retete culinare - Salate - Salata de peste

Salate

  • Salata americana
  • Salata cu mazare
  • Salata cu orez si banane
  • Salata cu orez si peste
  • Salata cu paste fainoase
  • Salata cu piept de pui
  • Salata cu piept de pui si orez
  • Salata cu porumb si ardei gras
  • Salata cu sardele
  • Salata cu scrumbii
  • Salata cu telina si morcovi
  • Salata de cartofi I
  • Salata de cartofi II
  • Salata de fasole verde
  • Salata de fructe
  • Salata de paste si cascaval
  • Salata de paste si fructe
  • Salata de peste
  • Salata de varza
  • Salata Hawaii
  • Salata indiana
  • Salata multicolora
  • Salata olandeza
  • Salata sapte cesti
  • Salata spaniola
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Salata de peste, ceapa si masline

    2 rosii (100 gr)
    1 ceapa (40 gr)
    1 mar (150 gr)
    25 de masline umplute
    1 cutie cu ton in ulei (250 gr)

    Sos marinat pentru salata de peste:
    50 gr maioneza
    2 linguri smantana
    2 linguri de sos Chili (sos de rosii cu ardei foarte iute)
    Sucul de la o lamaie
    Sare
    Piper negru
    1 priza de zahar
    Pentru decorarea farfuriei de salata:
    O jumatate de salata verde
    1 ou fiert

    Rosiile se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi sau optimi. Ceapa se taie foarte fin. Merele se taie in sferturi, se curata de seminte si se taie bucatele. Maslinele se scurg de apa si se taie feliute. Pestele se scurge de ulei si se marunteste. Se amesteca toate componentele. Pentru aceasta salata de peste se recomanda un sos marinat facut din maioneza, smantana, sos de chili si suc de lamaie. Sosul se drege cu sare, piper si o priza de zahar. Se amesteca cu legumele pregatite si se pune in frigider 30 de minute.

    Salata de peste - salata recomandata mai ales iarna