Salata de ananas si cartofi

googu.ro | Retete culinare - Salate

Retete culinare - Salate- Salata de ananas si cartofi - Reteta indiana

Salate

  • Salata americana
  • Salata cu mazare
  • Salata cu orez si banane
  • Salata cu orez si peste
  • Salata cu paste fainoase
  • Salata cu piept de pui
  • Salata cu piept de pui si orez
  • Salata cu porumb si ardei gras
  • Salata cu sardele
  • Salata cu scrumbii
  • Salata cu telina si morcovi
  • Salata de cartofi I
  • Salata de cartofi II
  • Salata de fasole verde
  • Salata de fructe
  • Salata de paste si cascaval
  • Salata de paste si fructe
  • Salata de peste
  • Salata de varza
  • Salata Hawaii
  • Salata indiana
  • Salata multicolora
  • Salata olandeza
  • Salata sapte cesti
  • Salata spaniola
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Salata de ananas si cartofi

    Salata de cartofi



    500 gr cartofi fierti in coaja
    300 gr rosii
    1 doza mica de ananas (240 gr)
    2 banane
    Zeama de la doua lamai

    Pentru dressing:

    3 linguri de mustar
    Zeama de la 1/2 lamaie
    Smantana
    Sare, piper alb
    Boia de ardei iute
    1 priza de zahar

    Pentru ornament:

    1/2 salata verde
    1 doza mica cu porumb fiert
    2 linguri de otet
    3 linguri de ulei
    Sare, piper alb

    Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete. Rosiile trecute prin apa fierbinte pentru ca sa poata fi curatata coaja mai usor, se taie bucatele. Ananasul se scurge de apa si, de asemeni, taiat in cubulete. Bananele se taie felii. Totul se pune intr-un vas. Se stropeste cu zeama de lamaie. Mustarul, zeama de lamaie si smantana se pun intr-un vas si se amesteca. Se potriveste de sare, piper, boia de ardei si zahar. Toate acestea se toarna peste salata. Platoul se pregateste cu frunze rupte de salata verde care a fost in prealabil spalata si scursa de apa. Se aseaza compozitia in forma de cerc. In mijloc se pune porumbul fiert strecurat, scurs de apa si amestecat in prealabil intr-un vas cu putin otet, ulei, sare si piper. Platoul se pune in frigider timp de 15 minute. Se serveste rece.