Salata cu fasole verde

googu.ro | Retete culinare - Salate

Retete culinare - Salate - Salata cu fasole verde, cascaval si castraveti

Salate

  • Salata americana
  • Salata cu mazare
  • Salata cu orez si banane
  • Salata cu orez si peste
  • Salata cu paste fainoase
  • Salata cu piept de pui
  • Salata cu piept de pui si orez
  • Salata cu porumb si ardei gras
  • Salata cu sardele
  • Salata cu scrumbii
  • Salata cu telina si morcovi
  • Salata de cartofi I
  • Salata de cartofi II
  • Salata de fasole verde
  • Salata de fructe
  • Salata de paste si cascaval
  • Salata de paste si fructe
  • Salata de peste
  • Salata de varza
  • Salata Hawaii
  • Salata indiana
  • Salata multicolora
  • Salata olandeza
  • Salata sapte cesti
  • Salata spaniola
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Salata cu fasole verde, cascaval, castraveciori (multicolora)

    100 gr fasole verde, sare
    200 gr cascaval mai uscat
    2 castraveciori
    2 cepe
    3 oua fierte (tari)
    1 ardei gras rosu
    2 rosii
    1 cutie de 200 gr cu peste (ton)

    Pentru sosul marinat:

    Iaurt
    2 linguri maioneza
    3 linguri de lapte condensat
    2 lingurite mustar
    Otet
    1 priza de zahar, piper alb
    1 lingurita cu marar tocat
    1 lingura cu patrunjel tocat
    Cateva foi de salata pentru ornament

    Fasolea verde se spala, se curata de eventualele ate si se taie in bucati de aproximativ 2-3 cm si se pune in apa clocotita cu sare timp de 20 de minute. Se scurge de apa cu ajutorul unei site. Intre timp cascavalul, castravetii, ardeiul gras si rosiile se taie bucatele. Rosiile se trec prin apa fiarta ca sa se poata curata coaja mai usor. Ceapa se taie marunt sau in cerculete iar pestele se scurge de ulei si se striveste cu furculita.

    Toate acestea se pun intr-un vas si se amesteca. Se adauga sosul marinat facut din iaurt, maioneza, laptele condensat si mustar. Se potriveste de gust cu zahar, piper si otet. Se adauga mararul si patrunjelul, se amesteca si se pune 15 minute in frigider. In final se aseaza pe un platou peste foi de salata verde.