Salata de castraveti si sfecla rosie

googu.ro | SRetete culinare - Salate

Retete culinare - Salate - Salata de castraveti si sfecla rosie

Salate

  • Salata americana
  • Salata cu mazare
  • Salata cu orez si banane
  • Salata cu orez si peste
  • Salata cu paste fainoase
  • Salata cu piept de pui
  • Salata cu piept de pui si orez
  • Salata cu porumb si ardei gras
  • Salata cu sardele
  • Salata cu scrumbii
  • Salata cu telina si morcovi
  • Salata de cartofi I
  • Salata de cartofi II
  • Salata de fasole verde
  • Salata de fructe
  • Salata de paste si cascaval
  • Salata de paste si fructe
  • Salata de peste
  • Salata de varza
  • Salata Hawaii
  • Salata indiana
  • Salata multicolora
  • Salata olandeza
  • Salata sapte cesti
  • Salata spaniola
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Salata de castraveti si sfecla rosie - Salata olandeza
    salata verde

    1 Salata verde
    1/2 castravete (300 gr)
    8 felii de sfecla rosie de la borcan
    4 oua fierte (tari)

    Pentru dressing:

    1 borcan cu smantana (100 gr.)
    2 linguri otet
    2 linguri ulei
    Sare, piper
    1 priza de zahar
    1 ceapa mica (20 gr)
    1/2 de legatura de patrunjel
    1/2 legatura de marar

    Salata verde se spala bine cu apa rece si se scurge de apa. Castravetele, de asemeni, se spala in apa rece si se sterge de apa. Se taie de-a lungul pe jumatate si se taie in felii semirotunde de circa 1/2 cm grosime. Feliile de sfecla rosie se scurg de zeama. Ouale se curata de coaja si se taie in felii rotunde.

    Dressing-ul se face in vasul de salata din smantana, otet, ulei, sare, piper si o priza de zahar. Se toaca ceapa foarte marunt si se adauga la sosul marinat. Patrunjelul si mararul se spala in apa rece, se scurge de apa si se pune intr-un servet ca sa se elimine si restul de apa, se toaca marunt, se adauga la sos si se amesteca cu restul compozitiei. Se adauga cu multa grija frunzele rupte bucatele de salata verde si feliile de castravete. Salata obtinuta se imparte in patru farfurii de desert si se decoreaza cu cate doua felii de sfecla rosie si felii de ou fiert.

    La aceasta salata este tipic dressing-ul cu smantana, otet si ulei. (Poate fi folosit foarte bine si iaurtul in loc de smantana)