Sfaturi culinare

googu.ro | Sfaturi culinare

Sfaturi culinare despre condimente, congelarea alimentelor, praf de copt

  • Condimente
  • Cum se leaga o supa
  • Congelarea alimentelor
  • Paste fainoase
  • Praful de copt
  • Tabel de calorii
  • Verdeturi
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Cum scoatem mirosul de usturoi de pe maini

    Usturoiul da mancarurilor un gust bun spre deosebire de mirosul lui. Odata trecut usturoiul printre degete, mirosul lui este greu de inlaturat. Si totusi exista o "smecherie" care ne scapa de necaz. Luati putina sare si o frecati in palme. Sarea ia mirosul de pe maini. In plus, pielea devine mai catifelata. Ati mai invatat ceva? Mai jos veti putea afla si alte "smecherii" care va vor feri de "atacuri de panica" din bucatarie.

    Tema: mirosul de usturoi

    Cum fierbe carnea mai repede

    Aveti musafiri la masa de seara si carnea, pusa la fiert de nu stiu cand, tot tare este. Timpul trece si dvs sunteti in pragul disperarii. Chiar nu e nevoie. Incercati cu putin zahar. Acesta ajuta nu numai nervilor dar si carnii. O singura lingurita de zahar pusa in oala in care fierbe carnea si aceasta se fragezeste vazand cu ochii.

    Tema: cum se fierbe carnea

    Cum pastram lamaile mai multa vreme in frigider

    Se intampla uneori ca vreti sa luati o lamaie din frigider pentru salata sau o prajitura si constatati ca a inceput sa mucegaiasca. Ca sa nu vi se mai intample si altadata, ar trebui sa congelati lamaia. Da, da, s-o congelati. Daca n-o folositi dupa ce ati cumparat-o, va recomand s-o stoarceti si s-o puneti in cutia pentru cuburi de gheata si de cate ori aveti nevoie de lamaie, folositi un cub de. lamaie de gheata.

    Tema: pastrarea lamailor

    Cum fierbem cartofii in coaja fara sa plesneasca

    Cartofii fierti in coaja sunt foarte gustosi si sunt o garnitura faina la peste. Uneori in timpul fierberii se crapa coaja cartofului. Ce facem ca aceasta sa nu mai crape? Cel mai intelept ar fi ca odata ce au inceput sa fiarba, sa reduceti temperature de fierbere pentru ca apa care fierbe prea tare face cartoful sa danseze pana crapa. Cartofului nu-i place nici plimbarea intre temperaturi mari si mici de fierbere.

    Tema: cum se fierb cartofii

    Cum obtinem cafea filtru cu gust ideal

    Ati incercat multe sorturi de cafea si inca n-ati aflat cafeaua care sa va multumeasca? Va doriti o cafea aromata si gustoasa? O priza de sare adaugata la cafeaua din filtru si veti fi suprpins de gustul neasteptat de placut al cafelei.

    Tema: cafea la filtru

    Cum tocam ceapa fara lacrimi

    Ceapa poate fi uneori ingrozitoare. Cum ai luat cojile de pe ea, cum ai inceput sa tai, ca te si podidesc lacrimile. Si ca sa nu mai plangeti in "hohote" in timp ce taiati ceapa, va recomand s-o taiati in unei ferestre deschise sau stropiti ceapa cu cativa stropi de otet. Incercati cu cativa stropi de otet si sigur va veti aminti de mine.Inapoi la retete culinare

    Tema: cum se toaca ceapa fara lacrimi

    Marinate

    Pentru marinata de peste sau carne se ia orice fel de ulei care se amesteca cu condimentele preferate. Cu cat carnea sta mai mult in marinata, cu atat carnea imprumuta calitatile condimentelor si devine mai fragila. Marinata se face cu carne, peste, carne de pasare si chiar legume

    Sfaturi culinare... pentru fiecare