Sos de dovlecei si rosii

googu.ro | Retete culinare - Sosuri

Retete culinare - Sosuri pentru salate si fripturi - Sos de dovlecei, rosii si usturoi

Sosuri salata, fripturi

  • Dressing cu smantana
  • Sos cu dovlecei
  • Sos de gogosari
  • Sos de legume
  • Sos de nuci si patrunjel
  • Sos de rosii
  • Sos de salata si mustar
  • Sos de salata cu ulei
  • Sos olandez
  • Sos pesto cu busuioc
  • Sos verde de Frankfurt
  • Sos de gogosari verzi
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Sos de dovlecei si rosii pentru salate

    1 legatura de ceapa verde, curatata, spalata, taiata in rondeluri
    2 catei de usturoi, curatati, tocati
    2 dovlecei potrivit de mari, spalati, si taiati cubulete
    500 gr rosii spalate, decojite, excesul de seminte se scoate, se taie marunt
    4 linguri ulei de masline (merge si alt ulei de plante dupa gust)
    125 ml vin rosu
    Sare, piper, o priza de zahar
    Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins.
    Se adauga dovleceii
    Se adauga rosiile, se condimenteaza
    Se adauga vinul si se lasa la foc mic sa fiarba 10 minute
    Acest sos de dovlecei si rosii se potriveste de sare, piper si o priza de zahar