Sos de rosii

googu.ro | Retete culinare - Sosuri

Retete culinare - Sosuri pentru salate si fripturi - Sos de rosii si usturoi

Sosuri salata, fripturi

  • Dressing cu smantana
  • Sos cu dovlecei
  • Sos de gogosari
  • Sos de legume
  • Sos de nuci si patrunjel
  • Sos de rosii
  • Sos de salata si mustar
  • Sos de salata cu ulei
  • Sos olandez
  • Sos pesto cu busuioc
  • Sos verde de Frankfurt
  • Sos de gogosari verzi
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Sos de rosii si usturoi

    60 gr de ulei de masline sau unt
    60 gr faina
    1 ceapa curatata si tocata
    1 bucata mica de telina, curatata si tocata
    1 kg rosii coapte spalate si taiate marunt
    1 l de zeama de carne (se face din apa si vegeta)
    1 frunza de dafin
    10 boabe de piper pisate
    2-3 catei de usturoi
    Pasta de tomate

    Ceapa, usturoiul si telina se calesc in uleiul de masline incins
    Se condimenteaza, se adauga rosiile si se mai lasa aproximativ 5 minute sa fiarba incet
    Se adauga pasta de tomate si se mai lasa inca 5 minute sa fiarba incet
    Se adauga faina, apoi zeama de carne si se mai lasa 20 de minute sa fiarba la foc mic.
    Se trece prin sita.
    Gustul unui sos de rosii poate fi schimbat cu rosmarin adaugat in timpul fierberii.