Sos pentru friptura de vaca

googu.ro | Retete culinare - Sosuri

Retete culinare - Sosuri - Sos verde cu oua si iaurt pentru friptura de vaca

Sosuri

  • Dressing cu smantana
  • Sos cu dovlecei
  • Sos de gogosari
  • Sos de legume
  • Sos de nuci si patrunjel
  • Sos de rosii
  • Sos de salata si mustar
  • Sos de salata cu ulei
  • Sos olandez
  • Sos pesto cu busuioc
  • Sos verde de Frankfurt
  • Sos de gogosari verzi
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Sos verde - Sos de Frankfurt - Reteta germana

    5 oua fierte tari
    1 ceasca de ulei
    150 gr iaurt
    150 gr smantana
    1 legatura de verdeata (marar, patrunjel)
    1 catel de usturoi
    1 lingura de mustar
    1 castravecior murat
    Sare, piper si zahar

    Se curata ouale, se taie pe jumatate
    Se scot galbenusurile, se strivesc si se amesteca cu uleiul
    Se adauga iaurtul si smantana
    Se adauga frunzele de verdeata spalate si taiate marunt, precum si usturoiul
    Castraveciorul murat si albusul de ou se toaca marunt si se amesteca cu sosul.

    Sosul obtinut este foarte potrivit pentru peste, rasol de vaca sau oua fierte tari.