Spaghete cu parmezan (pesto)

googu.ro | Retete culinare - Paste fainoase

Retete culinare - Paste fainoase - Spaghete cu parmezan si usturoi (pesto)

Paste fainoase

  • Budinca cu taitei
  • Macaroane cu cascaval
  • Omleta cu spaghete
  • Spaghete cu slanina
  • Spaghete pesto
  • Taitei cu smantana
  • Taitei cu spanac
  • Taitei cu sunca si mazare
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Spaghette cu parmezan

    Spaghete cu parmezan si usturoi (pesto)

    Pentru 2-3 portii

    500 gr spaghete
    6-7 linguri cu ulei de masline
    1-2 catei de usturoi
    2 linguri de cashews (sau alune)
    O legatura de busuioc
    75 gr parmezan sau alt cascaval ras
    1 lingura de vegeta
    Piper
    Zeama de lamaie


    Spaghetele se fierb "al dente" (nu foarte moi) in apa cu sare. Cititi pe ambalaj cat timp se fierb. Se strecoara si se stropesc cu o lingura de ulei de masline.

    Se curata usturoiul si se toaca. Se pune impreuna cu cashews (un soi de alune) in blender si se macina.

    Busuiocul se spala se zvanta de apa cu un prosop de bucatarie sau hartie de bucatarie. Se iau doar frunzele, se toaca si se adauga la pasta din blender. Se pun 2 linguri de ulei de masline. Se mai macina odata. Se adauga treptat parmezanul ras si restul de ulei de masline si se amesteca bine. Se potriveste de gust cu vegeta, piper si zeama de lamaie.
    Se pune, dupa dorinta, peste spaghete.
    (Reteta si foto Knorr)

    Spaghete cu parmezan - Reteta googu.ro