Spaghete cu slanina

googu.ro | Retete culinare - Paste fainoase

Retete culinare - Paste fainoase - Spaghete cu slanina

Paste fainoase

  • Budinca cu taitei
  • Macaroane cu cascaval
  • Omleta cu spaghete
  • Spaghete cu slanina
  • Spaghete pesto
  • Taitei cu smantana
  • Taitei cu spanac
  • Taitei cu sunca si mazare
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Spaghete

    Spaghete cu slanina (spaghetti blanco)

    Pentru doua portii:

    250 gr spaghete
    3-4 linguri de ulei de masline (merge si uleiul de floarea soarelui dar cel de masline da un gust mai bun), 1-2 cepe potrivit de mari
    Cca 100 gr kaizer sau slanina
    1 catel de usturoi
    1 ardei iute uscat
    Parmesan sau orice alt cascaval ras

    Se curata ceapa si usturoiul si se toaca. Se pune la fiert 1,5 l apa la care s-a adaugat sare si o jumatate de lingura de ulei de masline iar cand apa a inceput sa fiarba se pun spaghetele. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se lasa in sita acoperita cu o farfurie. In oala in care au fiert spaghetele se pune ulei de masline, kaizerul sau slanina, ceapa si se calesc. Se adauga usturoiul si se mai lasa un minut. Se adauga spaghetele. Se amesteca bine.

    O idee: se pregateste cantitate dubla iar a doua zi se pune in tigaie si se prajeste pana cand devine crocant. Foarte gustos.