Ciorba clasica cu zarzavat

googu.ro | Retete culinare - Supe | Ciorbe

Retete culinare - Supe | Ciorbe - Ciorba clasica cu zarzavat

Supe | Ciorbe

  • Galuste pentru supe
  • Supa clasica
  • Supa crema de ardei
  • Supa cu telina si mere
  • Supa de maghiran
  • Supa de rosii
  • Supa racoritoare
  • Supa rece de cartofi
  • Supa de dovlecei
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Supa clasica cu telina, ceapa si morcovi

    Pentru 1 l de supa:

    40 gr unt
    40 gr faina (1 lingura)
    1 ceapa curatata si tocata
    1 catel de usturoi curatat si tocat
    1 bucata de telina curatata si tocata
    1 morcov curatat si tocat
    1 foaie de dafin si cateva boabe de piper
    1 l de zeama de supa (se prepara sau prin fierberea carnii sau se obtine cu apa si vegeta)
    0,2 l smantana

    Se caleste ceapa si usturoiul in unt, se adauga legumele si condimentele. Se presara faina. Inainte de a prinde culoare se adauga zeama. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Legumele se trec prin sita, se amesteca cu smantana. Cel mai bine se procedeaza cu un blender pentru pasarea legumelor direct in oala cu zeama. Se potriveste de sare.