Tort cu mere

googu.ro | Retete culinare - Torturi

Retete culinare - Torturi - Tort cu mere

Torturi

  • Sos de ciocolata
  • Tort cu mere
  • Tort cu nuca si coniac
  • Tort de cacao
  • Tort de ciocolata
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Tort cu mere (Reteta americana)

    400 gr piscoturi de sampanie
    250 gr unt
    2 oua
    Grasime pentru forma
    1,2 kg mere
    3 linguri cu zeama de lamaie
    100 ml cidru
    100 gr ciocolata cu lapte
    1 kg branza de vaci
    150 gr zahar
    1/8 l zeama de portocale
    coaja de la o portocala
    8 foi de gelatina
    250 gr frisca


    Se amesteca piscoturile pisate, 200 gr unt topit si oule batute. Se pune compozitia in tava unsa. Se coace in cuptorul incalzit, pe gratarul de mijloc, la o temperatura de 160 grade timp de 15 minute. Se curata merele de coaja si se scot samburii, se taie in felii rotunde, se stropesc cu zeama de lamaie. Se topeste restul de unt, se adauga merele si vinul si se calesc timp de 5 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa sa se scurga bine si se orneaza blatul racit intre timp. Se amesteca brânza de vaci, zaharul, zeama de portocale si coaja rasa de portocala. Gelatina se pune la dizolvat si se adauga in compozitia cu branza de vaci. Se adauga frisca si se pune peste mere. Se topeste ciocolata in baie marina. Ciocolata topita se intinde lingura de lemn peste crema. Se pune la rece timp de 4 ore.