Tort de cacao

googu.ro | Retete culinare - Torturi

Retete culinare - Torturi - Tort de cacao

Torturi

  • Sos de ciocolata
  • Tort cu mere
  • Tort cu nuca si coniac
  • Tort de cacao
  • Tort de ciocolata

  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Tort de cacao

    Tort

    Timp de pregatire: 40 de minute
    Timp de coacere: 40 de minute
    Timp de racire: 90 de minute



    Pentru blat de tort
    100 gr unt
    1 lingura de zahar vanilat si 4 oua
    100 gr ciocolata pentru glazura
    100 gr zahar
    100 gr faina
    1 lingura de praf de copt si o priza de sare
    50 gr migdale bucatele si 3 linguri cu lichior de ciocolata si visine

    Pentru crema:
    200 gr de ciocolata pentru glazura 250 gr frisca

    Decor pentru tort:
    250 gr glazura de ciocolata
    Pentru blat. Se bat spuma untul si zaharul vanilat. Se separa ouale. Se amesteca galbenusurile, sarea si trei linguri cu apa, care se adauga cate putin. Se adauga glazura topita in prealabil. Albusurile si zaharul se bat spuma. Se amesteca faina si praful de copt, se cerne si se adauga, putin cate putin, la albusuri. Se adauga migdalele si masa obtinuta se amesteca cu compozitia de galbenusuri. Aluatul obtinut se pune intr-o forma rotunda de 26 cm cu peretii mobili. Se netezeste partea de sus si se pune in cuptorul incalzit in prealabil la temperatura de 180°. Se lasa 40 de minute in cuptor, se scoate si se lasa in forma sa se raceasca. Blatul obtinut se taie de doua ori, obtinandu-se trei blaturi. Fiecare parte se stropeste cu lichior de ciocolata si visine.
    Pentru crema. Se topeste glazura. Ouale se bat spuma in bainmarin, se adauga putin cate putin la ciocolata topita si se lasa sa se raceasca. Se adauga frisca. Se unge primul blat cu crema obtinuta, se pune al doilea blat deasupra si se apasa putin. Restul de crema se pune pe al doilea blat si se acopera cu al treilea. Pentru decoratie, vezi sus rubrica "Decor". Se topeste glazura si se decoreaza tortul in forma de plasa. se lasa sa se raceasca timp de 90 de minute.