Tort de ciocolata

googu.ro | Retete culinare - Torturi

Retete culinare - Torturi - Tort de ciocolata

Torturi

  • Sos de ciocolata
  • Tort cu mere
  • Tort cu nuca si coniac
  • Tort de cacao
  • Tort de ciocolata


  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici
  • Tort de ciocolata

    Tort La cuptor: 30 de minute, respectiv 40- 45
    Forma: cca 18 cm diametru

    Pentru blat de tort:
    200 gr ciocolata
    150 gr unt
    200 gr zahar
    4 oua
    2 linguri faina (respectiv 4-5 linguri faina)
    1 lingurita praf de copt
    1-2 linguri rom sau 1 lingurita de aroma de rom
    1 priza de sare

    Pentru glazura de tort
    75 ml de smantana
    20 gr unt
    100 gr ciocolata
    1 lingura de creme fraiche (o smantana foarte groasa)


    Acest tort are o compozitie cremoasa. Daca doriti ca acesta sa fie mai compact, mai adaugati 2-3 linguri de faina si inca 1 lingurita de praf de copt. In afara de aceasta lungiti durata de copt incepand cu 30 si pana la 40-45 minute. E bine sa se controleze consistenta cu o scobitoare.
    Ciocolata, untul si 100 gr de zahar se topesc intr-un vas in bainmarin.
    Cuptorul se aprinde la 160 de grade. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile, faina si romul se amesteca in compozitia realizata. Se bat albusurile cu o priza de sare. Restul de zahar (100 gr) se adauga cate putin. Se adauga albusurile. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si se lasa 30 (respectiv 40-45 de minute). Se lasa sa se reaceasca.
    Pentru uns. Se incalzesc smantana si untul pana la punctul de fierbere, se iau de pe foc, se adauga ciocolata taiata bucatele si se amesteca pana cand se dizolva. Se lasa sa se raceasca putin.
    Separat se incalzesc 50 ml de apa pana la punctul de fierbere, se adauga Créme fraiche si se adauga in compozitia de ciocolata. Se mai lasa sa se raceasca putin. Se scoate tortul din forma, se pune pe un suport (de preferat cu gratii), se toarna glazura si se lasa 1-2 ore sa se raceasca.