Mancare de vinete si carne tocata

googu.ro | Retete culinare - Mancaruri cu carne

Retete culinare - Mancaruri cu carne - Mancare de vinete cu mozarella

Mancaruri cu carne

  • Carne tocata cu orez
  • Carne tocata si rosii
  • Cartofi cu costita
  • Chiftele
  • Chiftele din carne de pui
  • Friptura
  • Galuste cu costita
  • Gulas
  • Lasagne cu cartofi
  • Miel si orez la cuptor
  • Orez la cuptor
  • Paella de pui
  • Pizza
  • Pui cu lamaie
  • Pui cu lamaie si vin alb
  • Pui prajit si dovlecel
  • Pulpe de pui cu legume
  • Pulpe de pasare in sos
  • Ratatouille cu cartofi
  • Snitel Riesling
  • Tocanita de pui cu ciuperci
  • Varza cu carne tocata
  • Varza cu cartofi
  • Varza rosie cu carne
  • Varza cu taitei la cuptor
  • Vinete si mozarella
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Mancare de vinete si mozarella

    2 vinete (400 gr) spalate, curatate se taie in lungime in felii groase de 1 cm
    2 linguri faina
    200 ml ulei de masline
    2 cepe mijlocii curatate si tocate marunt
    2 catei de usturoi curatati si tocati
    250 gr carne tocata de vaca
    100 gr parmezan ras
    200 gr taitei sau macaroane fierte si apoi strecurate
    300 gr mozarella
    700 gr rosii curatate de coaja si taiate marunt
    2 oua fierte tari
    1 legatura de patrunjel


    Se prajesc feliile de vinete pe ambele parti, se scot din tigaie si se pun pe foi de hartie de bucatarie pentru ca sa se absoarba grasimea. Se caleste o ceapa si usturoiul in ulei incins, se adauga carnea si se lasa pe foc potrivit pana cand carnea e bine patrunsa. Se adauga patrunjelul tocat si jumatate din parmezan. Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc.
    Se taie ouale si mozarella in bucati groase de 1 cm. Se caleste cea de-a doua ceapa la care se adauga rosiile si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se potriveste de sare si piper.
    Se ia o tava, se unge cu unt sau ulei si se pun in straturi feliile de vinete, patrunjel, pastele fainoase, carnea tocata, cascavalul cu ou si sosul de rosii Ultimul strat va fi cu cascaval ras.
    Se pune la cuptor la 200° timp de 30 de minute.

    Mancare de vinete cu mozarella - Reteta italiana