Vinete umplute

googu.ro | googu.ro | Retete culinare - Mancaruri fara carne

Retete culinare - Mancaruri fara carne - Vinete umplute

Mancaruri fara carne

  • Budinca de cartofi
  • Cartofi si gulii la cuptor
  • Ciuperci cu sos alb
  • Ciuperci la tava
  • Ciuperci si ardei gras
  • Ciuperci si dovlecei la cuptor
  • Fasole verde cu usturoi
  • Galuste cu prune
  • Mancare de fasole
  • Mazare cu smantana
  • Morcovi gratinati
  • Orez cu ardei si cascaval
  • Placinte cu cartofi
  • Risotto
  • Telina pane
  • Vinete umplute
  • felie de portocala
  • Sfaturi culinare
  • Tabel cu calorii
  • Retete pentru diabetici

  • Vinete umplute cu rosii, patrunjel si branza telemea

    2 vinete
    1 ceapa
    2 rosii mari sau 3 mici
    4 linguri de ulei (de preferat de masline)
    100 gr branza telemea
    4 oua
    1 ceasca de supa (din apa cu vegeta)
    70 gr de paste de tomate
    2 linguri de patrunjel
    160 gr iaurt
    Sare, piper, zeama de lamaie
    1 catel de usturoi



    Vinetele se curata, se spala, se zvanta de apa si se taie pe jumatate in lung. Vinetele se scobesc, lasand o jumatate de centimetru grosime. Continutul scos se stropeste cu zeama de lamaie. Ceapa se curata si se taie in rondeluri. Rosiile se pun scurt in apa fierbinte, se curata de coaja, se taie in sferturi si se toaca marunt. Vinetele, care au fost stropite cu lamaie, rosiile tocate, ceapa taiata, si usturoiul presat se calesc in ulei incins timp de cinci minute.
    Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga branza telemea taiata cubulete mici. Se amesteca. Cele patru jumatati de vinete se umplu cu continutul de mai sus. Pe fiecare jumatate se bate cate un ou. Cu restul de ulei se unge o tava. Se pun cele patru jumatati pe tava si apoi in cuptor la 200 de grade (la gaze - mediu) timp de 30 pana la 40 de minute. Din cand in cand se adauga supa care a fost amestecata cu pasta de tomate. Se scoate din cuptor, se presara patrunjel si se pastreaza la cald.
    Sosul din tava, dupa ce s-a racit, se amesteca cu iaurt si se serveste ca sos la vinete
    Se serveste cu orez fiert sau paine alba.

    Vinete umplute cu telemea, rosii, ceapa si usturoi