Salată de mazăre

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Salate - Salată de mazăre

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată de mazăre şi ciuperci

    Ingrediente

    Salata de mazare si ciuperci1 pachet de mazăre congelată (450 gr)
    1 cutie cu ciuperci (170gr)
    1 măr
    2 roşii
    1 ceapă

    Pentru sosul marinat

    3 linguri de ulei
    1 lingură de oţet
    sare, piper
    1 priză de zahăr
    1 legătură de pătrunjel

    Cum se prepară

    Se pune o ceaşcă de apă cu sare într-o oală şi se fierbe mazărea timp de 8 minute la foc mic. Se scurge de apă şi se lasă să se răcească. Ciupercile se scurg de apă şi se taie pe jumătate. Merele se spală, se taie în sferturi şi se curăţă seminţele. Se taie în bucăţele mici. Roşiile se trec prin apă fiartă pentru a putea fi decojite mai uşor, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie bucăti mai mari. Ceapa: dacă e mică se taie în aşa fel încât să obţineţi cerculeţe de ceapă. Daca este mai mare, se taie in semicercuri subţiri. Toate aceste componente se amestecă.

    Sosul marinat. Se amestecă uleiul şi oţetul. Se adaugă puţină sare, piper şi o priza de zahăr. Pătrunjelul se spală bine şi se scurge de apă, frunzele şi doua codiţe se toacă şi se pun în sosul marinat. Sosul se toarnă peste salată şi cu restul de pătrunjel se decorează.