Salată cu orez şi banane

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salată cu banane şi orez

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată de orez, mazăre şi banane

    Ingrediente

    Salata de orez, mazare si banane 1 ceaşcă cu orez
    Sare
    125 gr mazăre boabe
    3 banane
    100 gr şuncă fiartă
    125 gr ţelină

    Pentru sosul marinat

    2 linguri iaurt
    100 gr maioneză
    1 linguriţă de muştar
    Sare, 1 priză de zahăr
    1 linguriţă de zeamă de lămâie
    1 lingură de lapte
    1 linguriţă cu vârf de curry

    Cum se prepară

    Orezul spălat se pune în apă fierbinte şi se fierbe 12 - 15 minute. După ce a fiert, se pune în sită, se trece prin apă rece şi se lasă să se răcească. Boabele de mazăre se fierb 8 minute şi se lasă să se răcească. Bananele se curăţă de coajă, se taie în felii de circa 1/2 cm. Şunca se taie fâşii subţiri. Ţelina se curăţă şi se trece prin răzătoare.

    Sosul marinat se face din iaurtul frecat cu maioneză şi muştar la care se adaugă sare, zahăr şi zeama de lămâie. Eventual şi puţin lapte. Se potriveşte cu curry de gust.
    Orezul, mazărea, bananele, şunca fiartă şi ţelina se amestecă. Se adaugă sosul de maioneză şi se amestecă.