Salată de sardele şi ouă

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salată de sardele

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Sardele - Ouă - Salată verde

    Ingrediente

    Salata verde cu oua si sardele4 frunze mari de salată verde
    4 ouă fierte (tari)
    2 cutii de sardele în ulei ( o cutie - 125 gr)

    Pentru sosul marinat:

    2 linguri de zeamă de lămâie
    4 linguri de ulei
    Sare
    Piper alb
    1 ceapă (40 gr)
    1 roşie (60 gr)
    1 castravete mic (60 gr)
    1/2 legătură de patrunjel

    Se decorează cu 4 măsline umplute

    Frunzele de salată verde se spală, se scurg de apă, se şterg cu un prosop de bucătărie şi se pun pe un platou. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie felii şi se aşează pe platou în formă ovală. Peste ouă se pun două jumătăţi de scrumbie. Se pregăteşte sosul marinat din zeama de lămâie, ulei (poate fi folosit uleiul din conserve), sare şi piper. Se amestecă. Se taie ceapa, roşiile se curăţă de coajă (se pun mai întai scurt în apă fiartă ca să se poată curăţa mai uşor de coajă). Ceapa şi roşiile se taie in cubuleţe. Se spala pătrunjelul, se scurge de apă, se mai absoarbe apa cu ajutorul prosopului de bucătărie din hârtie sau textil şi în cele din urmă se toacă. Se adaugă la sos. Sosul se amestecă cu sardelele. Se pune în mijlocul platoului între aranjamentul de ouă fierte. Se ornează cu măslinele tăiate pe jumătate.