Salată de scrumbii

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salată de scrumbii şi varză

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Scrumbii - Kaizer - Varză

    Ingrediente

    Salata de varza cu kaizer si scrumbii 1 varză mică (500 gr)
    1 1/2 l apă
    200 gr kaizer
    4 scrumbii marinate (640 gr)
    2 linguri cu oţet
    1 linguriţă zahăr
    Piper

    Varza se curăţă şi se toacă. Se pune în apă cu sare, se dă în clocot, se pune într-o sită pentru a se scurge apa. Se lasă să se răcească. Intre timp se taie kaizerul în bucăţele şi se prăjeşte în ulei fierbinte Se lasă să se răcească. Scrumbiile se curăţă de piele şi de oase şi se taie fâşii. Varza, kaizerul şi bucăţile de scrumbie se pun într-un bol şi se amestecă. Se potrivesc de gust cu oţet, zahăr şi piper. Inainte de a se consuma, se pune compoziţia în frigider timp de 30 de minute.