Salată de cartofi

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salata de cartofi

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată de cartofi

    Ingrediente:

    Salata de cartofi 300 gr cartofi fierţi în coajă
    2 castraveţi mici
    1 măr
    2 roşii
    2 cepe
    2 ardei graşi

    Pentru sosul marinat:

    1 ou fiert tare
    1/2 lingură muştar
    3 linguri ulei
    1 lingură oţet
    Sare, piper alb
    1/4 linguriţă de zahăr

    Pentru ornament:

    1 ou fiert tare
    1 roşie
    Pătrunjel
    Boia de ardei dulce

    Cum se prepară: Cartofii, castraveciorii, merele şi roşiile se spală, se curăţă de coajă, respectiv de seminţe şi se taie în bucăţi egale. Roşiile se pun scurt în apă fierbinte pentru că astfel se curăţă coaja cu multă uşurinţă. Ceapa se toacă, ardeii se curăţă de seminţe şi se taie bucăţele. Toate componentele de mai sus se amestecă şi se pun în bolul de salată.

    Sosul marinat. Albuşul fiert se taie bucăţele şi se adaugă la salată. Gălbenuşul se pisează cu furculiţa şi se freacă cu muştar, adăugându-se treptat ulei. Se adaugă apoi oţetul, sarea, piperul şi zahărul. Se potriveşte de gust şi se amestecă bine cu celelalte componente. Se pune la frigider timp de 30 de minute. Inainte de a fi servită salata de cartofi, se pune pe un platou si se ornează cu bucăţi de ou fiert şi felii de roşii, se presară boia de ardei dulce.