Salată de fasole verde

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salata de fasole verde - Salată daneză

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată de fasole verde, scrumbii şi cartofi

    Ingrediente

    Salata de fasole verde si scrumbii, salata daneza 250 gr fasole verde
    Sare
    1 lingură unt sau margarină
    3 scrumbii mici în saramură
    200 gr cartofi fierţi în coajă
    1 ceapă

    Pentru sos:
    4 linguri maioneză
    1/2 de borcan de iaurt
    Zeama de la o jumătate de lămâie
    Piper, sare, zahăr
    1/2 legătură de pătrunjel

    Fasolea se spală, se curăţă de aţe şi se taie bucăţele. Se pune în apă fiartă cu sare şi se pune la fiert. După 10 minute se verifică dacă s-a fiert. Dacă nu s-a fiert încă, mai continuă pînă când fasolea e moale. Se scurge de apă şi se lasă să se răcească. Scrumbiile şi cartofii se taie în bucăţi egale. Ceapa se taie mărunt, se adaugă la componentele de mai sus şi se amestecă.
    Separat se amestecă maioneza, iaurtul, sucul de lămâie şi câte o priză de sare, piper şi zahăr. Se toarnă peste salată. Salata de fasole verde este gata. Se lasă în frigider timp de 60 de minute după care se mai potriveşte la gust de sare şi piper. Se presară cu pătrunjel tocat

    Salata de fasole verde - consistentă, hrănitoare.