Salată de fructe

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salata de fructe

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată de fructe şi caşcaval

    Ingrediente

    Ananas 100 gr boabe de strugure
    1 portocală
    1 pară (180 gr)
    1 banană
    4 felii de ananas (poate fi şi din conservă)
    Zeama de la o lămâie
    250 gr caşcaval
    30 gr nuci curăţate

    Pentru sosul marinat:

    100 gr maioneză
    2 linguri de suc de ananas
    1/2 linguriţă de muştar
    Sare, piper alb
    1 lingură coniac
    1/8 l frişcă

    Boabele de struguri se spală şi se scurg de apă. Se taie pe jumătate, se scot sâmburii. Portocala, para şi banana se curăţă. Se desprind una câte una feliile de portocală, fiecare felie se taie în trei părţi. Para se taie în patru, se curăţă de seminţe şi se taie felii subţiri. Banana, de asemeni, se taie felii. Toate fructele se pun într-un bol şi se stropesc cu sucul de lămâie. Caşcavalul se taie bucăţele groase de aproximativ 1 cm, nucile se taie mărunt şi ambele se adaugă la fructe.
    Separat se face un sos din maioneză, sucul de ananas, muştar, sare, piper şi coniac. Frişca bătută se adaugă la sosul marinat, care se toarnă peste amestecul de fructe. Se amestecă cu multă grijă, se acoperă şi se pune în frigider timp de o oră. Inainte de a fi servită, salata se potriveşte de sare si piper.