Salată de paste făinoase si caşcaval

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salată de paste făinoase şi caşcaval

Salate

  • Salata americana
  • Salata cu mazare
  • Salata cu orez si banane
  • Salata cu orez si peste
  • Salata cu paste fainoase
  • Salata cu piept de pui
  • Salata cu piept de pui si orez
  • Salata cu porumb si ardei
  • Salata cu sardele
  • Salata cu scrumbii
  • Salata cu telina si morcovi
  • Salata de cartofi I
  • Salata de cartofi II
  • Salata de fasole verde
  • Salata de fructe
  • Salata de paste si cascaval
  • Salata de paste si fructe
  • Salata de peste
  • Salata de varza
  • Salata Hawaii
  • Salata indiana
  • Salata multicolora
  • Salata olandeza
  • Salata sapte cesti
  • Salata spaniola
  • Salată de paste făinoase şi caşcaval

    Ingrediente

    Salata de paste fainoase si cascaval 300 gr fasole verde proaspată
    sau de la conservă. Se fierbe,
    se pune într-o sită, se trece prin apă rece şi se lasă să se răcească.

    250 gr macaroane sau oricare alte paste făinoase la alegere fierte şi strecurate prin jet de apă rece

    1 ceapă tocată mărunt
    400 gr caşcaval tăiat bucăţele
    200 gr salam Cracauer sau parizer

    Se amestecă componentele de mai sus şi se adaugă:

    1 gălbenuş de ou fiert amestecat cu 125 ml de oţet de vin alb, sare, piper, câţiva stropi de tabasco şi o priza de zahăr. In final 100 ml ulei. Se lasă o jumătate de oră şi se decorează cu ceapă verde tocată mărunt.