Salată de peşte

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salată de peşte

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată de peşte, ceapă şi măsline

    Ingrediente

    Salata de peste, ceapa si masline 2 roşii (100 gr)
    1 ceapă (40 gr)
    1 măr (150 gr)
    25 de măsline umplute
    1 cutie cu ton în ulei (250 gr)

    Sos marinat pentru salata de peşte:

    50 gr maioneză
    2 linguri iaurt
    2 linguri de sos Chili (sos de roşii cu ardei foarte iute)
    Sucul de la o lămâie
    Sare
    Piper negru
    1 priză de zahăr

    Pentru decorarea farfuriei de salată:

    O frunză de salată verde
    1 ou fiert

    Roşiile se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie în sferturi sau optimi. Ceapa se taie foarte fin. Merele se taie în sferturi, se curăţă de seminţe şi se taie bucăţele. Măslinele se scurg de apă şi se taie feliuţe. Peştele se scurge de ulei şi se mărunţeşte. Se amestecă toate componentele. Pentru această salată de peşte se recomandă un sos marinat făcut din maioneză, iaurt, sos de chili şi suc de lămâie. Sosul se drege cu sare, piper şi o priză de zahăr. Se amestecă cu legumele pregătite şi se pune în frigider 30 de minute.

    Salata de peste - salată recomandată mai ales iarna.