Salată de ţelină Hawaii

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salată Hawaii (cu ţelină)

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată Hawaii (cu ţelină)

    Ingrediente

    Salata cu telina si ananas, salata Havaii 1 ţelina mică
    1/2 l apă, sare
    1 linguriţă oţet
    2 mere
    2 linguri zeamă de lămâie
    1 portocală
    3 felii de ananas din conservă
    50 gr migdale tocate

    Pentru sos:

    3 linguri cu maioneză
    2 linguri zeamă de lămâie
    1 lingură coniac
    Sare, piper alb
    1 priză de zahăr

    Pentru ornament:

    1 salată verde mică,
    10 ridichii

    Ţelina se curăţă şi se taie în patru părţi. Apa cu sare şi oţet se pune la fiert. Ţelina se fierbe la foc mic timp de 25 de minute. In acest timp se taie merele în patru părţi, se curăţă de seminţe, se taie bucăţele, se pun într-un bol şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru ca acestea să nu se înegrească. Portocala se curăţă de coajă, se taie bucăţele şi se adaugă la mere la fel ca şi bucăţelele făcute din feliile de ananas precum şi migdalele tocate. Ţelina se scurge de apă şi se lasă la răcit după care se taie bucăţele şi se amestecă cu multa grijă cu restul ingredientelor. (Ţelina poate fi si cruda si data prin răzătoare). Pentru dressing se amestecă maioneza, zeama de lămâie şi coniac. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi zahăr. Sosul poate fi subţiat cu lapte condensat. Sosul obţinut se toarnă peste salată, se amestecă uşor, se acoperă şi se pune în frigider timp de 20 de minute. In acest timp se curăţă salata verde, se spală bine, se scurge de apă şi se pune într-un prosop de bucătărie pentru a se elimina apa cât se poate de bine. Se spală ridichiile şi se taie in mod decorativ. Pe platoul de salată se pune salata verde peste care se pune compoziţia din frigider şi deasupra se orneaza cu ridichii.

    Salata de ţelină - o salată rafinată pentru gusturi deosebite