Salată de ananas şi cartofi

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate- Salată de ananas şi cartofi - Reţetă indiană

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată de ananas si cartofi

    Ingrediente
    Salata de ananas si cartofi, salata indiana
    500 gr cartofi fierti în coajă
    300 gr roşii
    1 cutie mică de ananas (240 gr)
    2 banane
    Zeama de la două lămâi

    Pentru dressing

    3 linguri de muştar
    Zeama de la 1/2 lămâie
    Iaurt
    Sare, piper alb
    Boia de ardei iute
    1 priză de zahăr

    Pentru ornament

    1/2 salată verde
    1 cutie mică cu porumb fiert
    2 linguri de oţet
    3 linguri de ulei
    Sare, piper alb

    Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe. Roşiile trecute prin apă fierbinte pentru ca să poata fi curăţată coaja mai uşor, se taie bucăţele. Ananasul se scurge de apă şi, de asemeni, tăiat cubuleţe. Bananele se taie felii. Totul se pune într-un bol. Se stropeşte cu zeama de lămâie. Muştarul, zeama de lămâie şi iaurtul se pun într-un bol şi se amestecă. Se potriveşte de sare, piper, boia de ardei şi zahăr. Toate acestea se toarnă peste salată. Platoul se pregăteşte cu frunze rupte de salată verde care a fost în prealabil spălată şi scursă de apă. Se aşează compoziţia în formă de cerc. In mijloc se pune porumbul fiert strecurat, scurs de apă şi amestecat în prealabil într-un bol cu puţin oţet, ulei, sare şi piper. Platoul se pune în frigider timp de 15 minute. Se serveşte rece.