Salată cu fasole verde

Salate inspirate din bucătăria internaţională şi salate româneşti

Reţete culinare - Salate - Salată multicoloră cu fasole verde, cascaval si castraveti

Salate

  • Salată americană
  • Salată cu mazăre
  • Salată cu orez şi banane
  • Salată cu orez şi peşte
  • Salata cu paste făinoase
  • Salată cu piept de pui
  • Salată cu piept de pui li orez
  • Salată cu porumb şi ardei gras
  • Salată cu sardele
  • Salată cu scrumbii
  • Salată cu ţelină şi morcovi
  • Salată de cartofi I
  • Salată de cartofi II
  • Salată de fasole verde
  • Salată de fructe
  • Salată de paste şi caşcaval
  • Salată de paste şi fructe
  • Salată de peşte
  • Salată de varză
  • Salată Hawaii
  • Salată indiană
  • Salată multicoloră
  • Salată olandeză
  • Salată şapte ceşti
  • Salată spaniolă
  • Salată cu fasole verde, caşcaval, castraveciori

    Ingrediente
    Salata cu fasole verde, cascaval, castraveciori
    100 gr fasole verde, sare
    200 gr caşcaval mai uscat
    2 castraveciori
    2 cepe
    3 ouă fierte (tari)
    1 ardei gras roşu
    2 roşii
    1 cutie de 200 gr cu peşte (ton)

    Pentru sosul marinat:

    Iaurt
    2 linguri maioneză
    3 linguri de lapte condensat
    2 linguriţe muştar
    Oţet
    1 priză de zahăr, piper alb
    1 linguriţă cu mărar tocat
    1 lingură cu pătrunjel tocat
    Câteva frunze de salată pentru ornament

    Fasolea verde se spală, se curăţă de eventualele aţe şi se taie bucăţi de aproximativ 2-3 cm şi se pune în apă clocotită cu sare timp de 20 de minute. Se scurge apoi de apă cu ajutorul unei site. Intre timp caşcavalul, castraveţii, ardeiul gras şi roşiile se taie bucăţele. Roşiile se trec prin apă fiarta ca să se poata curăţa coaja mai uşor. Ceapa se toacă mărunt sau în cerculeţe, iar peştele se scurge de ulei şi se striveşte cu furculiţa.

    Toate acestea se pun într-un bol şi se amestecă. Se adaugă sosul marinat făcut din iaurt, maioneză, laptele condensat şi muştar. Se potriveşte de gust cu zahăr, piper şi otet. Se adaugă mărarul şi pătrunjelul, se amestecă şi se pune 15 minute în frigider. In final se aşează pe un platou peste foi de salată verde.