Salata Hawaii

Salata Hawaii - o saLată exotică precum numele ei. Este foarte gustoasă Tenta exotică este dată de portocală, de ananas si câteva migdale macinate .

Salata cu telina si ananas, salata Havaii

Ingrediente:

1 ţelina mică
1/2 l apă, sare
1 linguriţă oţet
2 mere
2 linguri zeamă de lămâie
1 portocală
3 felii de ananas din conservă
50 gr migdale tocate

Pentru sos:

3 linguri cu maioneză
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură coniac
Sare, piper alb
1 priză de zahăr

Pentru ornament:

1 salată verde mică,
10 ridichii

Ţelina se curăţă şi se taie în patru părţi. Apa cu sare şi oţet se pune la fiert. Ţelina se fierbe la foc mic timp de 25 de minute. In acest timp se taie merele în patru părţi, se curăţă de seminţe, se taie bucăţele, se pun într-un bol şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru ca acestea să nu se înegrească. Portocala se curăţă de coajă, se taie bucăţele şi se adaugă la mere la fel ca şi bucăţelele făcute din feliile de ananas precum şi migdalele tocate. Ţelina se scurge de apă şi se lasă la răcit după care se taie bucăţele şi se amestecă cu multa grijă cu restul ingredientelor. (Ţelina poate fi si cruda si data prin răzătoare). Pentru dressing se amestecă maioneza, zeama de lămâie şi coniac. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi zahăr. Sosul poate fi subţiat cu lapte condensat. Sosul obţinut se toarnă peste salată, se amestecă uşor, se acoperă şi se pune în frigider timp de 20 de minute. In acest timp se curăţă salata verde, se spală bine, se scurge de apă şi se pune într-un prosop de bucătărie pentru a se elimina apa cât se poate de bine. Se spală ridichiile şi se taie in mod decorativ. Pe platoul de salată se pune salata verde peste care se pune compoziţia din frigider şi deasupra se orneaza cu ridichii.

Salata de ţelină - o salată rafinată pentru gusturi deosebite.


Câteva site-uri, care sper că vă pot stârni interesul.

FelicităriFelicitări, urări și mesaje pe diverse categorii (aniversare, botez, căsătorie, Crăciun, Paște, Mărțișor și multe altele.

Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'

Cos cu floriGif-uri şi clip-arturi pe diferite teme sortate pe diverse categorii (flori, fructe și legume, animaluţe, aniversare, botez, bebeluşi, îngeraşi)

CarteO veritabilă colecţie de citate celebre despre alimentatie, cură de slăbit, adevăr și minciună, iertare și uitare și multe alte tem întinse pe mii de pagini.

Porumbei indragostiti'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.

ÜisicaCâteva sute de pagini cu bancuri româneşti şi internaţionale culese cu mult drag pentru iubitorii de umor. Ele vă aşteaptă "să gustaţi" din ele.