Ingrediente
1 Salată verde
1/2 castravete (300 gr)
8 felii de sfeclă roşie de la borcan
4 ouă fierte (tari)
Pentru dressing
100 ml iaurt
2 linguri oţet
2 linguri ulei
Sare, piper
1 priză de zahăr
1 ceapă mică (20 gr)
1/2 de legatură de pătrunjel
1/2 legatură de mărar
Salata verde se spală bine cu apă rece şi se scurge de apă. Castravetele, de asemeni, se spală în apă rece şi se şterge de apă. Se taie de-a lungul pe jumăatate şi se taie în felii semirotunde de circa 1/2 cm grosime. Feliile de sfeclă roşie se scurg de zeamă. Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în felii rotunde.
Dressing-ul se face în bolul de salată din iaurt, oţet, ulei, sare, piper şi o priză de zahăr. Se toacă ceapa foarte mărunt şi se adaugă la sosul marinat. Pătrunjelul şi mărarul se spală în apă rece, se scurg de apă şi se pun într-un şervet ca să se elimine şi restul de apă, se toacă mărunt, se adaugă la sos şi se amestecă cu restul compoziţiei. Se adaugă frunzele rupte de salată verde şi feliile de castravete. Salata obţinută se împarte în patru farfurii de desert şi se decorează cu câte două felii de sfeclă roşie şi felii de ou fiert.
La această salată este tipic dressing-ul cu iaurt, oţet şi ulei.