Salata de castraveţi şi sfeclă roşie

Salata de castraveţi şi sfeclă roşie - la prima vedere pare o salată ciudată. Realitatea este ca nu este deloc rea și o puteți încerca, mai ales dacă sunteți în căutarea de noi combinații.

Salata de sfecla rosie, salata olandeza

Ingrediente:

1 Salată verde
1/2 castravete (300 gr)
8 felii de sfeclă roşie de la borcan
4 ouă fierte (tari)

Pentru dressing

100 ml iaurt
2 linguri oţet
2 linguri ulei
Sare, piper
1 priză de zahăr
1 ceapă mică (20 gr)
1/2 de legatură de pătrunjel
1/2 legatură de mărar

Salata verde se spală bine cu apă rece şi se scurge de apă. Castravetele, de asemeni, se spală în apă rece şi se şterge de apă. Se taie de-a lungul pe jumăatate şi se taie în felii semirotunde de circa 1/2 cm grosime. Feliile de sfeclă roşie se scurg de zeamă. Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în felii rotunde.

Dressing-ul se face în bolul de salată din iaurt, oţet, ulei, sare, piper şi o priză de zahăr. Se toacă ceapa foarte mărunt şi se adaugă la sosul marinat. Pătrunjelul şi mărarul se spală în apă rece, se scurg de apă şi se pun într-un şervet ca să se elimine şi restul de apă, se toacă mărunt, se adaugă la sos şi se amestecă cu restul compoziţiei. Se adaugă frunzele rupte de salată verde şi feliile de castravete. Salata obţinută se împarte în patru farfurii de desert şi se decorează cu câte două felii de sfeclă roşie şi felii de ou fiert.

La această salată este tipic dressing-ul cu iaurt, oţet şi ulei.

Câteva site-uri, care sper că vă pot stârni interesul.

FelicităriFelicitări, urări și mesaje pe diverse categorii (aniversare, botez, căsătorie, Crăciun, Paște, Mărțișor și multe altele.

Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'

Cos cu floriGif-uri şi clip-arturi pe diferite teme sortate pe diverse categorii (flori, fructe și legume, animaluţe, aniversare, botez, bebeluşi, îngeraşi)

CarteO veritabilă colecţie de citate celebre despre alimentatie, cură de slăbit, adevăr și minciună, iertare și uitare și multe alte tem întinse pe mii de pagini.

Porumbei indragostiti'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.

ÜisicaCâteva sute de pagini cu bancuri româneşti şi internaţionale culese cu mult drag pentru iubitorii de umor. Ele vă aşteaptă "să gustaţi" din ele.